Kwekers

De Parel van Arkel werkt alleen samen met de beste kwekers in Japan. Dat betekent dat wij Japan regelmatig bezoeken om samen met onze kwekers nieuwe Koi te selecteren. Hieronder treft u een aantal van de kwekers waar wij mee werken aan. Binnenkort presenteren wij u hier een volledig overzicht.

 

Sekiguchi Koifarm

De buiten Japan nog relatief onbekende Sekiguchi, is een zeer getalenteerd kweker van Showa. Masayuki Sekiguchi, de derde generatie van de farm, is momenteel leider in het kweken van grote en mooie Showa Sanshoku. Lees verder >>>

Hajime Isa Koifarm

Na als boer gewerkt te hebben richtte hij in 1970 de Isa Koifarm op. Isa is beroemd geworden met zijn enorm goed Showa. Lees verder >>>

Toshio Sakai Koifarm

Ik hoef u dus niet te vertellen dat we hier met een topkweker te maken hebben. De zoon van Matsunosuke is wereldberoemd voor de kweek van koi van super kwaliteit. Lees verder >>>

Momotaro Koifarm

Alleen zeer hoge kwaliteit kan hier gevonden worden. Vele All Japan Koishow winnaars zijn gekweekt door momotaro. De koifarm is gelegen in Okayama en staat onder leiding van Michio Maeda.  Lees verder >>>

Marusho Koifarm

Tanaka is een erg vriendelijke kweker waar meestal wat gedronken moet worden en rond de middag wat gegeten moet worden.

Tanaka is een kweker met twee specialiteiten, namelijk Sanke en Chagoi.  Lees verder >>>

Yamacho Koifarm

Deze kwekerij worden de sneeuw- witte Platina gekweekt door Yoshio Hiroi San. Al twee generaties wordt hier Koi gekweekt.   Lees verder >>>

Omosako Koifarm

Omosako san is begonnen als een liefhebber die met regelmaat meedeed aan de plaatselijke koishow. Waarna hij besloot om zelf te gaan kweken.  Lees verder >>>

Nogami Koifarm

De Nogami Koi Farm werd in 1968 opgericht door Nogami Hisayaku. Op deze farm wordt voornamelijk Go-Sanke gekweekt.

Lees verder >>>

Sakai Fish Farm

Sakai Fish Farm is zonder twijfel de grootste koifarm van Japan, kweekt al meer dan 100 jaar op deze plaats. Met sommige kweekkassen groter dan een grote sporthal!!!

Lees verder >>>

Yohei Nagasaki

Toen Yohei iets van 7 jaar geleden in een particuliere vijver met toeval een Hiranaga (witte magoi) tegen kwam ging zijn hart sneller kloppen...

Lees verder >>>

Kazuto Ikarashi

Deze kleine man is uitgegroeid tot een grootheid onder de kwekers van adembenemende Go-Sanke....

Lees verder >>>

Kuniyasu Hanoi

Kuniyasu Hiroi is bij ons bekend onder de naam Conias en bestaat al meer dan 75 jaar. Hiroi wordt bij het runnen van zijn farm bijgestaan door beide zonen.

Lees verder >>>

Yasuaki Kaneko

Kaneko Koi Farm werd geleid door Kaneko Komei en zijn zoon Yasuaki sinds 1961. De farm wordt inmiddels echter geheel gerund door Yasuaki, hoewel vader Komei nog steeds actief is in de zaak.

Lees verder >>>

Yamatoya Nishikigoi

Yamatoya is de naam. Een kweker naar mijn hart, is buiten een fantastisch goede kweker, ook nog eens de vriendelijkheid in persoon.

Lees verder >>>

Oofuchi Koifarm

De farm van de Oofuchi broer's Hideyaki en Munehiro ligt prachtig tegen de heuvels van niagata omringd door vele mudponds. De belangrijkste voorraden zijn ondergebracht in de bassins van het chalet en in het Koihuis wat op het terrein aanwezig is. 

Lees verder >>>

Konishi Yorijyo Koifarm

De Konishi Koifarm is een grote Koifarm die ligt in het centrum van Hiroshima. Deze Koifarm bestaat al bijna 100 jaar en is daarmee een van de oudere Koifarms. 

Lees verder >>>

Dainichi Koifarm

De Dainichi Koifarm werd opgericht in 1959 in Ojiya Niigata. Dainichi is een naam die bij velen tot de verbeelding zal spreken. Deze koifarm heeft in de loop der jaren een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Go-Sanke groep.  

Lees verder >>>

Marudo Koifarm

De Marudo Koi Farm is in 1970 opgericht door Kazutoshi Hirasawa, de vader van Hisashi Hirasawa, de huidige 'shacho' (bedrijsleider, baas) van de Marudo Yorijyo. 

Lees verder >>>

Aoki Koifarm

Haruo Aoki is een bewonderenswaardig man. Kinderen vind hij fascinerend en al invulling gevend aan het cliché beeld dat wij hebben van Japanse toeristen, was hij dan ook druk gebezigd dergelijke olijke beelden met kinderen vast te leggen vanachter een lens. 

Lees verder >>>

Miyatora Koifarm

De  Miyatora farm, gelokaliseerd in de Niigata zorgt met meerdere generaties voor uitstekende Nishikigoi. De Miyatora Koifarm bestaat ruim 80 jaar. Deze kweker(s) staat dan ook absoluut bij de top in Japan.

Lees verder >>>

Otsuka Koifarm

Yoshikazu Otsuka is de eigenaar van Otsuka koi farm. De Otsuka koi farm is in 1962 begonnen maar pas in 1984 is men full-time bezig met het kweken van koi.

Lees verder >>>